I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Skiområder: Lysløypen på Fløyen

Løypekart Fløyen

Lysløypen på Fløyen er ca. 5 kilometer lang – den nedre løypen er 3 kilometer lang, mens den øvre løypen er litt i underkant av 2 kilometer lang. Bergen Kommune står for preparering av løypen, og løypen blir raskt preparert når det er snø. Det kan ofte være glimrende skiforhold på Fløyen mens det er helt bart nede i byen – og også ser helt grønt ut når man ser opp mot Fløyen fra byen.

Lysløypen på Fløyen er en av de mest besøkte skiløypene i Bergens umiddelbare nærhet. Løypen er kupert – som de fleste lysløyper. Ved dårlige snøforhold er det ofte best å bruke nedre halvdel av løypen.

I øvre del av lysløypen passerer man Brushytten, der det er åpent for servering hver søndag. I nedre del av lysløypen passerer man Aasebu, der det er åpen “varmestue” og benker med tak der man kan spise nisten sin.

Når det er lyst – eller i måneskinn – kan turen utvides til Rundemanen. Ved ekstra gode snøforhold kan man også ta turen over vidden til Ulriken.

Ressurser:

Vist 10460 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Bra innlegg. Men det er vel ikke snø der nå?

Det er ikke nok snø på Fløyen til å gå på ski nå, nei. Det var vel 5-6 cm der oppe på tirsdag – og nå ser det ut til at det har blitt is.

Alle skiområdene rundt Bergen skal beskrives, og linkes til fra høyre marg etterhvert. Og siden tekster ikke fungerer så bra, blir det blogginnlegg som dette. Derfor innlegg uten at det er skiføre;-)

Tok banen opp og gikk på ski den nedre lysløypa til Åsabu idag 28.1. Flott føre i lysløypa, men stedvis iset og hardt frem til den.

Annonse