I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Skiområder: Lysløypen på Totland/Frotveit

Løypekart Totland/Frotveit samt forbindelsesveien Grindåsveien — Se også løypekartet i Google Maps der du kan forstørre de ulike delene av løypen.

Tidligere var lysløypene på Totland og Frotveit to separate løyper på ca. 3 kilometer hver. Nå er løypene bundet sammen av Grindåsveien – slik at det er et løypenett på over 10 kilometer. Løypenettet på Totland/Frotveit er dermed det største for langrenn i Bergens umiddelbare nærhet. Merk at det ikke er lys i Grindåsveien – man bør dermed ha med hodelykt på kveldstid.

Det er ofte best forhold på Grindåsveien. Noen ganger er det best forhold på Frotveit. I helgene når det er skiføre er det ofte veldig folksomt på Grindåsveien.

Til tross for at Froveit/Totland/Grindåsveien ligger lavere i terrenget enn Fløyen, er det ofte mer snø i dette området enn på Fløyen (men av og til kan det også være omvendt avhengig av værforholdene).

Fana IL kjører spor på Totland/Grindåsveien.

Ressurser:

Vist 32813 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Takk til skigruppen i Fana som informerer om nye spor på Frotveit idag, og ikke minst takk til den som kjørte sporene. Det fikk meg ut på en fin kveldstur.

Min første skitur i Bergen ble idag gjennomført i totland og bontveit løypene. Det er ikke Oslomarka, men det var en gledelig overraskelse. Rart at 60 prosent av turgåere benytter utstyr som passer bedre på snaufjellet enn i preparerte løyper:) Ut på tur aldri sur. Nye runder i morgen.

Herlige forhold i Bontveit, Grindåsveien, Frotveit. Takker til de som holder lys og løype igang.
bare en ting, glemmer alltid å organisere tilstrekkelig med mynt til parkering. Kunne vi fått en automat som tok sedler, eller aller helst kort, for å betale parkeringen. Det var mange som slet litt idag. Betalingen på Frotveit med giro og saker kunne kanskje også vært effektivisert med en parkeringsautomat som tar kort. Ja det koster sikkert å skaffe 2 automater som takler kort, men 30,- på de flotte lørdagene/søndagene kan jo prisjusteres litt opp.

Uansett, herlig å ha så flotte forhold rett utenfor stuedøren.

Søndag 13.03 Totland mot Livarden var det fint føre, nysnø om enn litt våt

19-03-2011 Livarden – Grindåsen

Annonse