I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Skiområder: Kvamskogen

Løypenettet Kvamskogen

Kvamskogen har det største løypenettet med preparerte løyper i Bergensområdet – og i tillegg er det også veldig flotte muligheter utenom løypenettet. Med noen unntak er det er stort sett nok snø til å gå på ski på Kvamskogen hele vinteren – fra desember til påske – men føreforholdene varierer med været. Siden mye av løypenettet ligger over tregrensen er det ganske værutsatt.

Løypenettet på Kvamskogen består av nesten 60 kilometer med løyper. Du får en fin oversikt over løypenettet samt når de ulike løypene sist ble preparert på Kvamskogen sin side på skisporet.no. Her finner du også løypeprofil for de ulike løypene – det er store høydeforskjeller i de fleste løypene.

Det blir lovet at hver dag om vinteren når snø og været tillater det, blir minimum 20 km med turløyper preparert, og da med utgangspunkt i de mest brukte løypene. Når det er meldt pent vær, blir ca. 40 km preparert, og ved stabilt vær blir hele 60 km preparert. Løypene er delt inn i A-løyper, B-løyper og C-løyper – der A-løypene er de som blir preparert først. Hvilke løyper som er kategorisert som A, B- og C-løyper kan du se på et kart her og beskrevet her.

Det er mange flotte turmål også utenom løypenettet. Den vanligste turen er å gå opp til Tveitekvitingen via Mødalen – her er det mye folk på finværsdager.

Ressurser:

Kvamskogen

Kvamskogen

Kvamskogen

Høydeprofiler og løypebeskrivelser på skisporet.no — På skisporet.no får du nå høydeprofil og løypebeskrivelse for alle løypene på Kvamskogen. Denne illustrasjonen er klippet fra skisporet-siden til Kvanndalen-løypen

Vist 6241 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Takk for kjempenyttig info.

Det Kvamskogen trenger er en rundløype nede i dalen. En opparbeidet trase/grusvei som strekker seg fra Eikedalstunellen til Tokagjel tilsvarende veien rundt Ustedalsfjorden på Geilo. En slik løype trenger kun 20 cm snø, så er man igang. Denne hadde sikret langrennsløpere et godt tilbud på Kvamskogen, der løypenettet idag stort sett går rett til fjells. Det er flott til turbruk, men for kupert til langrennsløping. En slik vei hadde også hatt stor anvendelse også om sommeren som turvei/sykkelvei. Å ferdes langs riksveien på Kvamskogen er jo en risikosport i seg selv.

Godt innspill, Tom!

Veldig enig med deg Tom Eirik. Hadde det i tillegg vært hele eller deler av den som var lysløype hadde det vært himmelen. Hvordan kunne noe sånt finansieres? En fin finanskriseaktivitet for kommunen?

Her var det flott, fint å se bilder fra Vestlandet

Annonse