I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Viser arkivet for desember, 2011

LØYPENE PÅ GULLBOTN

I løpet av dagen (17.12) har vi skiftet ut 12 lysarmaturer og skiftet noen pærer, så nå er det lys i så godt som alle lampene. Vi vil fortsette utskiftingen ut over vinteren.
Det er nå en god og hard såle i hele løypen, med unntak av noen små partier i starten av løypen der det har vært vannsig som har tatt snøen. Det er kjørt spor fra krysset mellom stor og liten løype og helt tilbake til start. Dersom det kommer mer snø i natt vil løypene bli kjørt på nytt søndag formiddag.

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Løypene ble kjørt fredag ettermiddag (9.12). Det var da tett snødrev og omkring 0 grader.
Løypene ble sporsatt og det så ut til å bli bra resultat.

Dersom det blir mye snø i løpet av natten vil løypene bli kjørt lørdag morgen. Hvis ikke, blir det ingen preparering i løpet av helgen.

Skiløyper preparert og sporsatt - kom deg ut på ski!

  • Frotveit/Grindåsen: Løypene er preparert og sporsatt, med unntak av lysløypen på Totland som ble sporsatt tirsdag kveld. Generelt fine forhold, men fare for noe gjennomslag på utsatte steder grunnet manglende tele/snømengde.
  • Fløyen: Løypen er kjørt med snøscooter i dag og sporsatt. Det meldes om fine forhold og temperatur på – 2 grader. Snødybde ca 15 cm. Vær oppmerksom på at det enkelte steder kan være gjennomslag av vann/fuktighet.
  • Gullbotn (oppdatert!): Løypene på Gullbotn ble kjørt og sporsatt onsdag ettermiddag (7.12). Til tross for relativt lite snø så det ut til at sporene ble fine.Ca -13 grader kl 16.30.

Se ellers oppdateringer på Facebook-siden til Skiføre i Bergen . Foto: Kari Svingheim, Facebook-siden til Skiføre i Bergen. Kilde Bergen Kommune og Facebook.

Snøen har kommet - løypene kjøres!

Løypene på Fløyen og Frotveit er i ferd med å bli kjørt opp, men det ser ikke ut til at det blir kjørt spor i dag på grunn av vann/fuktighet som trekker opp.

  • Fløyen: Løypen er kjørt med snøscooter i dag. Det er ikke kjørt spor. Siden det ikke er tele i bakken kan det trekke opp vann/fuktighet enkelte steder i løypen.
  • Frotveit: Det arbeides med å etablere såle. Det er foreløpig for bløtt til å sporsette løypene. Enkelte steder er det også for liten dekning.
  • Gullbotn: Lysløypen på Gullbotn er kjørt i dag. Det er bløtt under en del steder, men det så likevel ut til å sette seg bra. Det er ikke kjørt spor. Vil ikke anbefale de beste skiene, men sesongen er i gang!

Sjekk Facebook-siden til Skiføre i Bergen for oppdatering

Kilde: Bergen Kommune + kommentar nedenfor. Se også Fana IL sine sider utover dagen.