I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Viser arkivet for januar, 2011

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Løypene på Gullbon ble kjørt og sporsatt lørdag formiddag. Litt våt nysnø, solgløtt og fine forhold.
Fremdeles ca 70 cm snø ved veien.

Bedre skiforhold enn du tror!

Skiforholdene på Grindåsveien/Frotveit er langt bedre enn man skulle tro hvis man ikke har tatt seg en tur og sjekket! Flott preparerte løyper, og bare antydning til stein/grus to steder. Med klister i bånn får du deg en kjempeflott skitur – anbefales på det sterkeste! På Gullbotn er det litt isete – men ellers OK forhold. Se hodekamera-video fra skitur på Totland i går her.

 • Frotveit/Grindåsen/Totland. Det meldes om bra forhold i løypene. Det er sporsatt og preparert (skarpt føre). Forholdene er best på Frotveit. Det ligger en del kvist/rusk i løypen etter snøsmelting fra trær. NB! Vær obs på flomskade i dalbunn mellom Bjørnåsen og Grindåsen. De som har gått der rapporterer stort sett om veldig gode forhold.
 • Gullbotn. Løypene ble frest opp og sporsatt tirsdag og onsdag.Til tross for et hardt underlag ble forholdene bra. Det er tversgående grøfter man må være oppmerksom på. Noen av dem som har gått der rapporterer om isete forhold.
 • På Fløyen er det ikke gode skiforhold.

Denne informasjonen kommer fra Bergen kommune sin føremelding og fra kommentarer på Facebook-siden til Skiføre i Bergen der det ofte er folk som legger inn erfaringer

Bra forhold - skarpt føre!

Det meldes om skarpt føre og bra forhold på Frotveit/Grindåsen/Totland – men en del is i løypene i skogspartiene og nederst i dalbunnen på Grindåsen (flomskade). Det er sporsatt og preparert. Løypene på Gullbotn vil bli kjørt fra ca kl 17.00 i dag. Gårsdagen gikk med til en del grøfting av overvann, og det er derfor en del tversgående grøfter

 • Frotveit/Grindåsen/Totland 25.01.2011 kl.12.00: Det meldes om bra forhold i løypene. Det er sporsatt og preparert (skarpt føre). I skogpartiene er det en del is i løypen. NB! Vær obs på flomskade i dalbunn mellom Bjørnåsen og Grindåsen.
 • Gullbotn 25.01.2011 kl.12.00 : Løypene på Gullbotn vil bli kjørt fra ca kl 17.00 i dag. Gårsdagen gikk med til en del grøfting av overvann, og det er tversgående grøfter man må være oppmerksom på.
 • Fløyen 25.01.2011: Ikke preparert i dag – mye is og glatt føre.

Denne informasjonen kommer fra Bergen kommune sin føremelding. Legg inn en kommentar hvis du har vært på ski i en av løypene og har mer informasjon. Se ellers også på Facebook-siden til Skiføre i Bergen der det ofte er folk som legger inn erfaringer

Skitur søndag?

[Oppdatert søndag!] Det rapporteres om fortsatt gode forhold både for klassisk og skøyting på Frotveit/Totland – til tross for regnet som har kommet – det var under null i natt. Det ble preparert spor på Frotveit og Grindåsveien søndag morgen (ikke lysløypen oppe på Totland). Løypene på Gullbotn ble kjørt søndag formiddag. Fine forhold, men noe overvann et par steder.

På Fløyen er det også meldt om at det er mulig å skøyte (lørdag morgen), men glatt på veien opp til skiløypene. Rapporter fra søndagen tyder på at det er ganske hardt og klumpete – men altså mulig å gå på ski. Frotveit/Gullbotn anbefales fremfor Fløyen.

Førerapport Fløyen

Fløyen kl 0900: +2grader, lett sludd. Fast snødekke i lysløypen – mulig å skøyte, men ikke sporsatt. Klink is på vei opp til løypen – husk brodder eller piggsko!!

Fantastiske forhold på Totland ...

… og nesten alene i løypene! Nå er det bare å benytte sjansen og komme seg ut på ski. Til tross for at det ikke ser sånn ut nede i byen, er forholdene på Totland/Grindåsveien er omtrent like gode som før helgen. På Gullbotn skal det også være fine forhold.

Føret på Totland ble testet i 5-tiden i dag. Status:

 • Føre: Blå extra – evt. litt lilla spesial på midten
 • Temperatur: Et par minusgrader
 • Spor: Flotte spor – vær litt forsiktig i nederste dumpen på Grindåsveien pga. litt is
 • Belysning: Fullmåne

På Gullbotn meldes det om følgende:

 • Flotte forhold med 5 – 10 cm nysnø og fullmåne. Det var ikke til å unngå at en del gammel snø her og der ble rotet opp av beltene på maskinen, men alt i alt ser det veldig bra ut.

Forholdene for Fløyen:

 • Oppdatert 20/1: Det er kjørt spor med scooter i dag (tekniske problemer med prepareringsmaskinen). Forholdene er OK. Fullt mulig å gå på ski i hele løypen. Enkelte steder kan det være litt lite dekning (spesielt under trær).

I følge værmeldingen er det fortsatt håp om gode forhold i morgen – fredag skal det bli nedbør igjen.

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Nå er løypene kjørt og sporsatt igjen ! Flotte forhold med 5 – 10 cm nysnø og fullmåne.
Det var ikke til å unngå at en del gammel snø her og der ble rotet opp av beltene på maskinen, men alt i alt ser det veldig bra ut.

Skiføre på Totland/Gullbotn igjen!

Det er igjen muligheter for å komme seg på ski i Bergensområdet. Forholdene er meldt å være relativt gode, selv om det ikke er like bra som i forrige uke. Skal du ut før kl. 1800 er Totland/Frotveit stedet – etter klokken 18 er det også kjørt løyper på Gullbotn.

 • Frotveit/Grindåsen/Totland: Løypen er preparert og sporsatt. Det meldes om bra forhold.NB! Vær obs på flomskade i dalbunn mellom Bjørnåsen og Grindåsen. (19.01.2011, kl. 12)
 • Gullbotn. Løypene på vil bli kjørt onsdag ettermiddag. Problemet med overvann ser nå ut til å være borte. Slik det ser ut p.t. skal det bli fine forhold i kveld! På Gullbotn kjøres løypene ved behov på hverdager ca kl. 18.00. I helgene blir det kjørt om morgenen ved behov. (19.01.2011, kl. 10)
 • Totræna: Gode forhold
 • Kvamskogen: Gode forhold
 • Fløyen: Sannsynligvis for lite snø
 • Sjekk temperaturutvikling og Webkamera for Gullbotn og Bontveit her

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Det krftige regnværet i det siste har ført til overvann noen steder i løypen. Det er derfor foreløpig ikke mulig å preparere med maskin.
I går, tirsdag 17.1., ble det grøftet en del og vi håper at dette vil hjelpe.
Det er ennå god dekning med ca 70 cm snø ved veien.
Hvis værmeldingen slår til regner vi med at løypene blir kjørt onsdag kveld.

Il. Gullfjell
Alf Einar Holdhus

Stemningsrapport fra Gullbotn onsdag kveld

Nykjørte løyper, silkeføre, fine spor, tung snø på trærne, stjerneklart, halvmåne, helt vindstille og ca 10 kuldegrader !
Kan det bli finere ?

Alf E Holdhus