I høyre marg på forsiden finner du oversikt over skistedene rundt Bergen. Forsiden gir deg også oppdaterte føremeldinger. Internasjonale Langrenns-nyheter finner du her.

Viser arkivet for februar, 2011

Påskeføre på Totland/Frotveit og Gullbotn?

Mens det regnet i byen har det til tider snødd på Totland/Frotveit og Gullbotn! Dermed er det fortsatt skiføre i løypene rundt Bergen – selv om løypene ble meldt om å være ganske våte på søndag. Men med sol på mandag er det gjerne håp for påskeføre med flotte skiforhold?!

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Løypene er preparert lørdag formiddag. Selv om det er mildt, er det fortsatt god dekning og fine forhold.

Topp forhold både for topptur og i løypene!

Nyt de neste dagene på ski før mildværet setter inn – det blir ikke flottere enn det er nå! I tillegg til kjempeføre i løypene både på Totland/Frotveit/Grindåsen og Gullbotn, rapporteres det nå også om flott føre på Ulriken, Livarden, opp til Vikinghytten og på Gullfjellet på Facebook-siden til Skiføre i Bergen. På Fløyen skal også forholdene være OK nå.

Det var kø og parkeringsproblemer både på Totland og Gullbotn i går, men nå når helgen er over bør det igjen være nok plass i skiløypene.

- Det var helt vindstille og kjempeflotte forhold, kunne en mann på vei ned fra Livarden fortelle i går. - Litt isete noen steder, men veldig gode forhold. Det er fint med stålkanter, kunne mannen fortelle.

Noen andre kommentarer om skiføret:

 • - Ulriken-Vikinghytten-Ulriken. Flott skiføre og mye mindre folk enn forventet
 • - Nydelige forhold på Kvamskogen!
 • - Flott opp Hjortlandsdalen til vikinghytten idag. Måtte bære skiene til enden av grusveien på Hjortland. Deretter var det flott på ski.
 • - Utruleg fint skiføre på Uriken og Vidden.
 • - Løypene på Frotveit/Grindåsen/Totland er preparert og sporsatt, kjempe fine forhold :-)
 • - Fra Redningshytten mot Korketrekkeren lørdag 19.02.11. For det meste supert føre, men stedvis litt hardt men ingen problemer med å styre. Blå med lilla under skiene. Blå himmel og bare litt vind på toppene.
 • - Fantastiske forhold på Gullbotn idag!:)

Drar man lenger vekk – så er det topp forhold på alle de aktuelle stedene rundt Bergen, som Totræna, Kvamskogen, Myrkdalen, Sjusete, osv.

Ny helg med topp skiforhold - nyt den!

Vi Bergensere begynner å bli bortskjemt med gode skiforhold – det er nå klart for nok en helg med flotte skiforhold i Bergensområdet. Som alltid i Bergen: Nyt helgen som om det skulle være den siste med gode skiforhold denne vinteren – for sikkerhets skyld.

Forholdene på Totland/Frotveit/Grindåsen er helt topp – og det rapporteres også om veldig gode forhold på Gullbotn. Med litt godvilje kan man også gå på ski på Fløyen. Drar man lenger vekk – så er det topp forhold på alle de aktuelle stedene rundt Bergen, som Totræna, Kvamskogen, Myrkdalen, Sjusete, osv.

Søndag er skitur-dag i Bergen!

Det er klart for nok en søndag med flotte skiforhold både på Gullbotn og på Totland/Frotveit – og det er til og med mulig å gå på ski på Fløyen med litt godvilje. Følg med på Facebook-siden til Skiføre i Bergen for jevnlige oppdateringer fra folk som har vært på ski – og skriv inn dine erfaringer enten her eller der.

 • Frotveit/Totland/Grindåsen: Skiløypene er preparert og sporsatt. Det meldes om fine forhold. Forslått smurning for lørdag var isklister i bånn og deretter lilla klister, evt. litt lilla voks på toppen.
 • Gullbotn: Også her er det fine forhold og godt med snø.
 • Fløyen: Det er fortsatt snø på Fløyen. Ganske hardt og isete, men mulig å skøyte i lysløypa. Men man må ta skia under armen og beina fatt fra fløybanen og fram til lysløypa.
 • Totræna: Flotte forhold.
 • Temperaturutviklingen er fortsatt bra – se webkamera og temperaturutvikling her

Gullfjellet

Var på tur til redningshytten på gullfjellet idag. Dette var første turen i dette området.
Flott vær men føret var veldig hardt, reine stålisen enkelte steder. Satser på bedre føre neste gang vi skal opp på gullfjellet.

Skiforholdene fortsatt på topp!

Mer og mer snø – og løypemannskapene står på! Det er fortsatt fine forhold både på Gullbotn og på Totland/Frotveit! Også skimuligheter på Fløygen. Følg med på Facebook-siden til Skiføre i Bergen for jevnlige oppdateringer fra folk som har vært på ski – og skriv inn dine erfaringer enten her eller der.

 • Frotveit/Totland/Grindåsen 08.02.2011: Skiløypene er preparert og sporsatt. Det meldes om fine forhold.
 • Gullbotn 08.02.2011: Løypene skal ha blitt kjørt kl. 18 på kvelden i dag. Fine forhold – 80 cm snø.
 • Fløyen 08.02.2011: Det er kjørt spor med snøscooter i dag. Fint mulig å gå i hele løypen, men litt vått enkelte steder.
 • Totræna 08.02.2011: Flotte forhold.
 • Temperaturutviklingen er fortsatt bra – se webkamera og temperaturutvikling her

LØYPENE PÅ GULLBOTN

Løypene på Gullbotn ble kjørt mandag 7.2. kl 18. Lett yr, omkring 0 grader og fine forhold.
Det er nå ca 80 cm snø ved veien.

Nykjørte løyper både på Frotveit og Gullbotn

Fine forhold både på Gullbotn og på Totland/Frotveit! Nysnø og nykjørte løyper – kom deg ut på ski!

Nysnø = fortsatt nok snø til å gå på ski

Med nysnøen som kom i dag er det fortsatt godt med snø til å gå på ski både på Totland/Frotveit og på Gullbotn. Forholdene er sannsynligvis best på Gullbotn akkurat nå. Torsdag kveld var det like under null på Gullbotn og like over null på Bontveit/Frotveit.

 • Totland/Frotveit: Torsdag 3. feb kl 17. Fortsatt brukbart på Totland-Frotveit. Best på Frotveit ! + 1 og lite nedbør, men det er kommet 5 cm tung nysnø etter at løypene ble kjørt i formiddag. Det hindrer is, men tungt å gå. Dårlige klassiske spor.
 • Gullbotn: Torsdag 3. feb kl. 16. Det er kommet ca 10 cm nysnø og løypene er kjørt og sporsatt torsdag 3. februar. Det er god dekning og fine forhold.
 • Temperaturutviklingen ser god ut – se temperaturutvikling og webkamera her
 • Fortsatt ikke skiføre på Fløyen